De basis - Werken met dragende hardschuimelementen

De nieuwe generatie van milieuvriendelijke, dragende hardschuimelementen is veel meer dan een bouwplaat in verschillende diktes. Het betreft een modern bouwmateriaal dat dankzij zijn uitstekende fysische eigenschappen in combinatie met een zeer goede bewerkbaarheid allerlei mogelijkheden biedt aan planners, designers, ambachtslui en de industrie die geen vrede kunnen nemen met de grenzen van de gebruikelijke methoden.

LUX ELEMENTS®-ELEMENT-EL  Dit hardschuim wordt dan aan beide zijden van een speciale laag mortel voorzien en vormt zo een ideale, minerale ondergrond voor bekledingsmaterialen die gewoonlijk in vochtige ruimten gebruikt worden zoals bijvoorbeeld tegels. Om de resistentie te verhogen, wordt er in de mortellaag nog glasvezelweefsel ingebed.

De mogelijkheden die het dragend hardschuimelement biedt, zijn nagenoeg onbegrensd en dus zijn er aan de wensen van onze klanten nauwelijks grenzen gesteld.

Wij realiseren uw planning graag aan de hand van DWG-gegevens (CAD, 2D, 3D). Gelieve hierbij rekening te houden met deze regels.

 

 

 

 

 

 

 

 

LUX ELEMENTS®-ELEMENT-SQ en SL
Naast de rechte bouwplaat ELEMENT die in elf diktes verkrijgbaar is, biedt LUX ELEMENTS ook twee voorgekerfde varianten aan. Dankzij de inkerving in deze dragende hardschuimelementen op gelijke afstanden aan één zijde, kunnen deze gemakkelijk gebogen en voor rondingen gebruikt worden. Toepassingen:overal waar de buigingsstraal volstaat en een eenvoudige ronding gewenst is. Bijvoorbeeld voor de vormgeving van ronde scheidingswanden, badkuipbekledingen of voorwandinstallaties.

Grenzelose design-oplossingen

Wanneer deze gekerfde, dragende hardschuimelementen als gevolg van de dikte en de buigingsstraal hun technische grenzen overschrijden, biedt LUX ELEMENTS andere productgroepen aan:

LUX ELEMENTS®-CONCEPT – de individuele concepten. Speciale uitvoeringen naar wens, ook voor massieve vormen die meerdimensionaal gerond zijn.

LUX ELEMENTS®-DECO – de sierstukken b.v. holle vormen, massieve zuilen en afgeronde elementen voor de uitrusting, bekleding of aanvulling van ruimten, hoeken en wanden.

LUX ELEMENTS® Systeemkomponenten
Alles voor de snelle en veilige verwerking van de LUX ELEMENTS® dragende hardschuimelementen. De gecontroleerde en beproefde systeemkomponenten zijn helemaal op de verwerking van onze dragende hardschuimelementen afgestemd. Speciaal ontwikkelde lijmen en mortels, afdichtingstape, montagehoeken en pluggen verzekeren probleemloos werken.

powered by webEdition CMS