Schusterinsel
Maybachstraße
Maybachstraße

De ontwikkeling van LUX ELEMENTS begon in de praktijk van het tegelvakbedrijf Lux. De dagelijks gestelde eisen en probleemstellingen bij de verwerking van tegels, vormden de basis voor de ontwikkeling van de producten van LUX ELEMENTS. Tegenwoordig heeft LUX ELEMENTS een uitstekende naam en staat vandaag de dag al lang niet meer voor een uniek standaardproduct, maar voor een gedegen productpalet van technische probleemoplossingen uit hardschuim draagelementen.

1945

LUX ELEMENTS® werd in 1945 opgericht in het Saksische Radebeul en profileerde zich als tegelzettersbedrijf. Traditie betekent duurzaamheid, ervaring, beroepsernst. Wij identificeren ons met deze begrippen en zijn schatplichtig aan het tegelleggersambacht. De in het verleden opgedane kennis in het heden beheersen en de mogelijkheden voor de toekomst uitstippelen, dat is de basis voor innovatie.

Onze bijdrage tot het principe van modern bouwen: slechts 3 tot 5 cm dunne betegelbare scheidingswanden met betonnen kern voor sanitaire installaties in plaats van wandconstructies met aan weerszijden een tegellaag.

1960

Verhuis naar Leverkusen. Vrijheid van ondernemen is een absolute voorwaarde voor vooruitgang.

Onze bijdrage tot het principe van modern bouwen: plaatsbesparende wandsystemen voor sanitaire installaties, compleet met alle vereiste profielen, deurkozijnen, deuren en toebehoren voor industrie, kantoor, sportcentrum, school en ziekenhuis.

1975

Van vader op zoon. De tweede generatie doet haar intrede in het familiebedrijf.
De traditie bewaren, de toekomst vrijwaren.

Onze bijdrage tot het principe van modern bouwen: Een gepatenteerd wapeningsweefsel voor het plaatsen van tegels volgens de dunbedmethode, b.v. op isolatielagen. Basisinnovatie voor verschillende latere productontwikkelingen.

1981

"Het origineel" – Het dragende LUX ELEMENTS®- hardschuimelement. De baanbrekende uitvinding voor de tegelsector, waarvoor Herbert Lux een patent aanvraagt.

Onze bijdrage tot het principe van modern bouwen: Een lichte schuimkern van verschillende dikten met aan weerszijden een gewapende mortellaag voor de vervaardiging van tegelklare ondergronden tegen wanden voor het bekleden van buizen en badkuipen. De 6 mm dikke Baby-plaat voor het egaliseren van wanden boven oude tegelbekledingen – badrenovatie zonder breekwerk. Het van vertande groeven voorziene dragende hardschuimelement als stabiele kern voor de nieuwe generatie moderne betegelde scheidingswanden.

1995

LUX ELEMENTS in Europa. De exportactiviteiten worden uitgebreid, in Frankrijk en Nederland worden filialen opgericht, de producten krijgen een internationale typenaam en worden opgesplitst in groepen en systemen.

Onze bijdrage tot het principe van modern bouwen: TERA – systeem voor balkons en terrassen, CLIMA – het wamte-isolerende contactsysteem voor keramische gevels, TUB – met de vloer gelijkgewerkte douchebakken en TWIN voor de ontkoppeling.

1999

Het schuim wordt voortaan in eigen beheer vervaardigd.

Onze bijdrage tot het principe van modern bouwen: De bouw van een eigen installatie voor de vervaardiging van geëxpandeerd polystyreen hardschuim met CFK-, HCFK- en CO2-vrije drijfgassen in Ungersheim en de invoering van nieuwe snij- en coatingtechnieken in Leverkusen liggen aan de basis van de nieuwe generatie milieuvriendelijke dragende hardschuimelementen.

2004

Het LUX ELEMENTS-programma wordt in heel Europa zeer goed ontvangen. Dat maakt de voortdurende uitbreiding van de capaciteiten noodzakelijk. Het bedrijfsterrein in Leverkusen werd meerdere keren flink uitgebreid.
Onze bijdrage tot het principe van modern bouwen: nieuwe ontwikkelingen en de modernste techniek voor de vormgeving van complete wellness- en badkamerinrichtingen.

2008

LUX ELEMENTS opent de eerste interne expositie in een speciaal daarvoor ontworpen gebouw met aangrenzende nieuwe trainingsruimtes en extra kantoren voor het voortdurend groeiende personeelsbestand.
Onze bijdrage tot het principe van modern bouwen: nieuwe, innovatieve producten.

2010

Start van de Europese LUX ELEMENTS-campagne „Het origineel kan het!“
Onze bijdrage tot het principe van modern bouwen: Beproefde materiaalvoordelen voor vochtige en natte ruimtes.

2011

LUX ELEMENTS viert het 30-jarige jubileum van het bouwpaneel. Het is het product – tevens bekend onder de naam „Het Origineel“ – waarop in 1981 patent genomen is en dat zich sedertdien succesvol in de praktijk bewezen heeft.
Onze bijdrage tot het principe van modern bouwen: gecontroleerde kwaliteit sedert 30 jaar!powered by webEdition CMS