LUX ELEMENTS - De traditie

De ontwikkeling van LUX ELEMENTS begon in de praktijk van het tegelvakbedrijf Lux. De dagelijks gestelde eisen en probleemstellingen bij de verwerking van tegels, vormden de basis voor de ontwikkeling van de producten van LUX ELEMENTS. Tegenwoordig heeft LUX ELEMENTS een uitstekende naam en staat vandaag de dag al lang niet meer voor een uniek standaardproduct, maar voor een gedegen productpalet van technische systemen uit hardschuim draagelementen.

1945

LUX ELEMENTS® werd in 1945 opgericht in het Saksische Radebeul en profileerde zich als tegelzettersbedrijf. Traditie betekent duurzaamheid, ervaring, beroepsernst. Wij identificeren ons met deze begrippen en zijn schatplichtig aan het tegelleggersambacht. De in het verleden opgedane kennis in het heden beheersen en de mogelijkheden voor de toekomst uitstippelen, dat is de basis voor innovatie.

1960

Verhuis naar Leverkusen. Vrijheid van ondernemen is een absolute voorwaarde voor vooruitgang.

1975

Van vader op zoon. De tweede generatie doet haar intrede in het familiebedrijf.
De traditie bewaren, de toekomst vrijwaren.

1981

"Het origineel" – Het dragende LUX ELEMENTS®- hardschuimelement. De baanbrekende uitvinding voor de tegelsector, waarvoor Herbert Lux een patent aanvraagt.

1995

LUX ELEMENTS in Europa. De exportactiviteiten worden uitgebreid, in Frankrijk en Nederland worden filialen opgericht, de producten krijgen een internationale typenaam en worden opgesplitst in groepen en systemen.

1999

Het schuim wordt voortaan in eigen beheer vervaardigd. Bouw van een eigen installatie voor de vervaardiging van geëxpandeerd polystyreen hardschuim met CFK-, HCFK- en CO2-vrije drijfgassen in Ungersheim.

2004

Het LUX ELEMENTS-programma wordt in heel Europa zeer goed ontvangen. Dat maakt de voortdurende uitbreiding van de capaciteiten noodzakelijk. Het bedrijfsterrein in Leverkusen werd meerdere keren flink uitgebreid.

2008

LUX ELEMENTS opent de eerste interne expositie in een speciaal daarvoor ontworpen gebouw met aangrenzende nieuwe trainingsruimtes.

2010

Start van de Europese LUX ELEMENTS-campagne „Het origineel kan het!“

2011

LUX ELEMENTS viert het 30-jarige jubileum van het bouwpaneel. Het is het product – tevens bekend onder de naam „Het Origineel“ – waarop in 1981 patent genomen is en dat zich sedertdien succesvol in de praktijk bewezen heeft.

2019

LUX ELEMENTS viert 20 jaar eigen productie van hardschuim zonder het gebruik van CFK's, HCFK's, HFK's of CO2-blaasmiddelen.

2024

Generatiewisseling bij LUX ELEMENTS. Thomas Lux draagt de leiding van het bedrijf over aan zijn dochter Julia Lux. Het bedrijf gaat daarmee de 3e generatie in. Lees meer in dit nieuwsbericht.

 

 


powered by webEdition CMS