LUX ELEMENTS®- ELEMENT EL - De grondbeginselen

1 Zagen

Geschikte gereedschappen zijn een decoupeerzaag, een haakse slijpmachine en een handzaag. In geval van dunnere bouwplaten ELEMENT (b.v. EL 4 – EL 10) kan er ook een snijmes gebruikt worden.

Aanbevolen snijtechnieken

2 Uitklinken

(b.v. bij buisdoorvoeren) – Eerst het weefsel met een snijmes tot in het schuim uitsnijden. Daarna kan het hardschuim met een kruiskopschroevendraaier b.v. uitgeschraapt worden.

3 Verlijmen

Wanneer een absoluut recht lijmoppervlak nodig is, moeten de kanten van het dragende hardschuimelement eerst afgeslepen worden. Gebruik hiervoor een schuurplank.

4 Verlijmen

(met lijmen uit een patroon) – Lijm aanbrengen op de naden en de niet-beklede kanten van de bouwplaat ELEMENT. Voor het aanbrengen van lijm uit een patroon raden wij u aan dat in een slangvormige lijn te doen.

5 Verlijmen

Om een optimale verdeling van de lijm te verkrijgen, worden de bouwplaten ELEMENT lichtjes tegen elkaar verschoven tijdens het op elkaar zetten.

6 Vastpluggen

Met FIX-SD vastzetten om de bouwplaten ELEMENT in hun positie te houden tijdens het drogen van de lijm. Wij raden u aan om de pluggaten met een kruiskopschroevendraaier te priemen.

7a Verlijmen

De aanzetlijm COL-AK kan op variabele wijze verwerkt worden

  • Lijmklomp (voor hoogteregeling b.v.)

 

7b Verlijmen

  • Aanbrengen met een getande spatel
    (b.v. in geval van dunne bouwplaten)

7c Verlijmen

  • Aanbrengen met een ruw plamuurmes
    (b.v. in geval van elementnaden)

7d Verlijmen

  • Aanbrengen met een glad plamuurmes
    (b.v. als contactlaag).

8 Vastpluggen

De gaten voor slagpluggen FIX-FID priemen met een kruiskopschroevendraaier b.v. vóór het aanbrengen van de lijm.

9 Opslag

Alle bouwplaten ELEMENT moeten effen en droog bewaard worden. Indien een bouwplaat ELEMENT als gevolg van onoordeelkundige opslag of om andere redenen iets kromgetrokken is, kan dit doorgaans door lichtjes buigen en aandrukken opnieuw rechtgemaakt worden. De bouwplaten ELEMENT nooit in contact brengen met stoffen die oplosmiddelen bevatten.

powered by webEdition CMS