Tips voor de verwerking - De volgende materialen zijn geschikt voor de bekleding van dragende hardschuimelementen:

Keramiek, algemeen

Grestegels

Marmer

Natursteen

Glasmozaïek

Kleinmozaïek

Alternatieve bekledingsmaterialen

Putz

Pleister

Als alternatief op tegels kunnen ook pleister en plamuurpasta’s op dragende hardschuimelementen aangebracht worden wanneer stootbelastingen uitgesloten kunnen worden.

 

Daarbij dienen de betreffende voorschriften van de fabrikant nageleefd te worden.

OPMERKING: de naden van de bouwplaten ELEMENT moeten altijd op voorhand verstevigd worden met ARM 100.

Het aanbrengen van mozaïek, tegels en platen op LUX ELEMENTS®- ELEMENT

Opmerking: tijdens de productie wordt in principe altijd hetzelfde materiaal gebruikt, gelijk of de klant later tegels van groot formaat of mozaïek plaatst. Tijdens de planning dient de architect of de tegellegger ermee rekening te houden, waarvoor het product later wordt gebruikt, zodat men kan beslissen of mozaiek gebruikt mag worden. Bij horizontale plaatsing raden wij b.v. in het geval van rolstoelen of hulpmiddelen om te stappen, een formaat van minstens 10 x 10 cm aan omwille van de hoge drukbelasting. In het normale huishouden mag mozaïek geplaatst worden vermits ons materiaal een drukbelasting van min. 0,1 N/mm2 stand houdt.

Wij raden het gebruik van onze  COL-produkten aan. In geval van mozaïek, marmer en andere materialen dient u contact met ons op te nemen.

Houd ook rekening met onze produktdatabladen en de tabel "Afdichting, verlijming en voegwerk op LUX ELEMENTS®-produkten bij kleinmozaïek en Tegels"

powered by webEdition CMS