Voorwandinstallaties - Het maken van een egaliserende constructie

1

2

Correct op maat gesneden bouwplaten ELEMENTEL 50 met COL-AK zo aan het muurwerk vastlijmen dat deze loodrecht en mooi opeenvolgend uitgelijnd kunnen worden.

3

De afstand tussen de op maat gesneden stukken ELEMENT dienen gemiddeld 30 – 40 cm te bedragen.

4

Op de voorzijde van de egaliserende constructie COL-AK aanbrengen en een overeenkomstig op maat gesneden en uitgeklinkt ELEMENT-EL 20 dwarsliggend vastlijmen.

5

De afzonderlijke ELEMENT-EL 20 door het bestrijken van de kanten ook aan de naden vastlijmen. Daarbij voor de loodrechte en mooi opeenvolgende uitlijning van de bouwplaten ELEMENT zorgen!

6

Aanvullende bevestiging met speciale schroefpluggen FIX-SD 80.
AANWIJZING: Wij raden u aan om de
pluggaten met een kruiskopschroevendraaier te priemen.

7

De plaatsing van de egaliserende constructie mag over de volledige kamerhoogte of met een planchet boven de installaties geschieden. Voor de bovenste afdekking is ELEMENT-EL 20 geschikt.

8

Alle elementnaden en overgangen moeten met glasvezelbewapening ARM-100 SK worden verstevigd. De verstevigde elementnaden aansluitend met COL-AK nastrijken.

Er dient voor gezorgd te worden dat de bouwplaten ELEMENT in zones waa  later sanitaire toestellen zoals wastafels of WC’s b.v. opgehangen en gemonteerd moeten worden, zoveel mogelijk over het volledige oppervlak verlijmd worden omwille van de hoge drukabsorptie. De draagconstructie van aan de muur opgehangen WC’s dient in overeenstemming met de voorschriften van de fabrikant uitgemetseld of met platen op basis van hout beplankt te worden om kromtrekken te voorkomen.

powered by webEdition CMS