LUX ELEMENTS®- ELEMENT-VK - Algemene verwerkingstips

Aanwijzing

De hierna vermelde verwerkingsaanwijzingen gelden voor alle paneeldiktes van het vliesgecacheerde bouwpaneel ELEMENT-VK

1 - Algemen

Het afdichtende bouwpaneel ELEMENT-VK is een volledig gecontroleerd systeem met afgestemde systeemcomponenten.

2 - Wandtoepassing

Naargelang de effenheid van de ondergrond de aanzetlijm COL-AK puntsgewijs door middel van dotten lijm (8–10 st. per m²) aan één zijde aanbrengen.

3 - Wandtoepassing

Bij effen ondergronden is het ook mogelijk de aanzetlijm COL-AK door middel van een lijmkam over het volledige vlak aan te brengen.

4 - Wandtoepassing

Wij raden aan ELEMENT-VK waterpas te leggen. Voor het aanzetten, waar mogelijk, uitlijningstekens aanbrengen. ELEMENT-VK vervolgens met een richtlat en waterpas aankloppen.

5 - Vloertoepassing (op minerale ondergrond)

Aanzetlijm COL-AK met een lijmkam (naargelang de ondergrond, min. 6 mm) gelijkmatig dekkend aanbrengen. Vanaf EL-VK 30 kan er ook op dotten worden gelegd (afstand dotten ca. 20 cm).

6 - Vloertoepassing (op planken vloer)

Eerst ELEMENTBaby 4 in verband op de grond leggen en met passende schroeven mits gebruik van bevestigingsringen FIX-S 35 bevestigen. Op deze ondergrond ELEMENT-VK met aanzetlijm COL-AK over het volledige oppervlak verlijmen.

7 - Vloertoepassing (op planken vloer)

Vanaf EL-VK 30 kan er ook op dotten worden gelegd. De afstand van de dotten mortel zou ca. 20 cm moeten bedragen. Voorbereiding van de ondergrond zoals beschreven onder 6.

8 - Vloertoepassing (op voorbehandelde planken vloer)

Alternatief is plaatsing over het volledige oppervlak op oneffen planken vloeren met EL-VK ook op gegrondeerde, afgedichte vloer mogelijk.

9 - Overgangen (vloertoepassing)

De afdichting van de naden gebeurt met de afdichtingsband DRY-DBV en DRY-ASK. DRY-ASK wordt met een kwast of plamuurmes aangebracht. Hierbij gebeurt de verlijming van de afdichtingsband met DRY-ASK. In de tweede stap wordt de naad met DRY-ASK geplamuurd.

10 - Overgangen

De afdichting van de naden aan de wand en de naden van de wand met de vloer gebeurt met de afdichtingsband DRY-DBV en DRY-ASK. Hetzelfde principe als beschreven onder 9.

11 - Overgangen

Voor binnenhoeken moeten de gepre - fabriceerde DRY-DBVIE (binnenhoeken) worden gebruikt. Deze worden met het gebruik van DRY-ASK navenant ingelijmd (Hier geldt dezelfde systematiek als beschreven onder punt 9).

12 - Overgangen

Voor buitenhoeken moeten de geprefabriceerde DRY-DBVAE (buitenhoeken) worden gebruikt. Deze worden met DRY-ASK navenant ingelijmd (Hier geldt dezelfde systematiek als beschreven onder punt 9).

13 - Wanddoorvoeringen

De aansluiting op wanddoorvoeringen gebeurt met de dilatatiemanchet DRY-DBDZM die met DRY-ASK, zoals beschreven onder punt 9, ingelijmd wordt.

14 - Plaatsen van de tegels

Plaatsen van de tegels met COL FLEX. Op de vloer is bijkomend COL-FBK mogelijk. Deze met een lijmkam over het volledige oppervlak aanbrengen.

powered by webEdition CMS