Focus op de jeugd bij LUX ELEMENTS: leerlingen trekken de winnaars! [27.03.09]

Van 26.02 tot 08.03 heeft in Brussel de BATIBOUW, de grootste Belgische bouwbeurs, plaatsgevonden. Lux Elements behoort reeds sedert vele jaren tot de regelmatige exposanten op deze beurs.

In dit jaar werd aan de bezoekers de gelegenheid geboden aan een prijsvraag deel te nemen en één van de zes iPod shuffles te winnen.

Onder de juist ingevulde deelnemerkaarten werden op 25 maart in het trainingscenter van Lux Elements de winnaars getrokken.

De goede feeën waren Hanna Abel en Sarah Freiheit, twee jonge dames, die op dit moment bij LUX ELEMENTS een opleiding tot zakenvrouw in de industrie doorlopen. Beide dames bevinden zich in het eerste jaar van de opleiding en hebben nog twee jaar voor de boeg.

Na de trekking hebben Hanna en Sarah een aantal vragen die in betrekking staan tot hun opleiding beantwoord. Leest u hier ons kleine interview:

Waarom heb je voor een opleiding tot zakenvrouw in de industrie gekozen?

Hanna: Omdat ik altijd al een commercieel beroep wilde kiezen; reeds in de schooltijd heb ik een commerciële stage doorlopen. Deze stage heeft mij destijds al zo gefascineerd dat ik nu voor de beroepsopleiding tot zakenvrouw in de industrie heb besloten.

Sarah: Het beroep zakenvrouw in de industrie omvat veel verschillende gebieden in tegenstelling tot andere opleidingsbranchen. Men doorloopt alle afdelingen en later worden er veel mogelijkheden geboden omdat er verschillende afdelingen zoals marketing, inkoop, verkoop en expeditie zijn. Dit is de reden waarom ik voor deze beroepsopleiding heb gekozen.

Om welke reden wilde je de opleiding het liefst bij Lux Elements volgen?

Hanna: Omdat LUX ELEMENTS een serieus en goed georganiseerd bedrijf is. De onderneming dekt alle gebieden van een zakenvrouw in de industrie en ik heb het gevoel dat ik daar zeer veel kan leren.

Sarah: De eerste indruk over het bedrijf na het voorstellingsgesprek was zeer positief. Tevens hebben de zakelijke contacten met andere landen mijn interesse gewekt. Bovendien vind ik het beter in een familiair gestructureerd middenstandsbedrijf te werken omdat men daar, naar mijn mening, veel meer leert.

Je bent nog in het begin van jouw opleiding en was nog niet in alle afdelingen. Wat is jou tot dusverre goed bevallen?

Hanna: Ik vind het zeer goed dat wij alle afdelingen binnen het bedrijf mogen leren kennen en dat alle medewerkers heel aardig en hulpvaardig zijn. In alle afdelingen waar ik tot nu toe was heb ik steeds zeer veel geleerd.

Sarah: Alle afdelingen hebben mij vriendelijk ontvangen. Het werkklimaat is buitengewoon aangenaam en alle vragen werden mij steeds, in alle rust en zorgvuldig, beantwoord. Doordat LUX ELEMENTS wereldwijd exporteert is het hier zeer spannend en rijk aan afwisseling.

Bij de prijsvraag moest het gewicht van de kratten geraden worden welke op een ELEMENT bouwpaneel rustten. De juiste oplossing luidde:de kratten zijn 300 kg zwaar!

De zes winnaars van de iPods ontvangen schriftelijk bericht.

Sarah Freiheit (links) en Hanna Abel (rechts) trokken de winnaars van de iPods.

powered by webEdition CMS