Derde internationale USER CONFERENCE: Wellness van oost tot west bij LUX ELEMENTS [10.11.09]

Op 27 oktober, één dag voor de opening van Aquanale, vond in de vertrekken van Lux Elements en de nabijgelegen Kamer van Koophandel (IHK) in Leverkusen de derde internationale USER CONFERENCE plaats. Medeorganisatoren waren de ondernemingen WDT Werner Dosiertechnik (geur- en aromatechiek), Innovag AG (technisch geproduceerde sneeuw) en Hygromatik (stoomgeneratoren + luchtbevochtiging). Meer dan 100 genodigde, internationale deelnemers kwamen naar de conferentie, waarop alles rond het thema “exclusieve wellnesscomplexen” draaide, toegereisd. Overeenkomstig het motto “East meets West or West meets East” kwamen ze uit meer dan 20 landen van Portugal, Spanje, Engeland over Frankrijk, België, Zwitserland en Italië tot en met Polen, Litouwen, Bulgarije, Rusland en zelfs Hongkong. 

De zaakvoerder van LUX ELEMENTS Rolf Longrée was blij met de goede respons: “De USER CONFERENCE is elk jaar gegroeid. Dit jaar haalden we een nieuw bezoekersrecord. Het was onze wens en ons doel de gebruikers van onze producten in de wellnesssector de mogelijkheid te geven informatie uit te wisselen, contacten op te bouwen en zich over de respectieve trends in de landen te informeren. Bij de voorbereidingen voor de conferentie hebben de gebruikers ook actief meegewerkt aan de vormgeving en de inhoud. De fabrikanten bleven daarbij op de achtergrond.”

Alles was perfect georganiseerd om de doelstellingen te realiseren: In de voormiddag konden de internationale gasten uit de wellnesssector elkaar in een losse sfeer leren kennen en gesprekken voeren in het trainingscenter dat in 2008 opgericht werd.

De deelnemers uit Noorwegen waren enthousiast: “Het mooiste hier is het persoonlijk contact. Wij vinden het zeer belangrijk met andere Scandinavische collega's uit dezelfde branche van gedachten te wisselen, vooral over specifieke nationale bouwvoorschriften. In Leverkusen konden we zelfs deelnemers uit alle Scandinavische landen ontmoeten.” 

Er ging ook veel belangstelling uit naar de tentoongestelde producten van de organisatoren, bv. de koelruimte van dragend hardschuimmateriaal van LUX ELEMENTS met technisch geproduceerde sneeuw van de firma Innovag. Ook de “cocktailautomaat” die door WDT zelf voor deze gelegenheid geconstrueerd werd, genoot grote populariteit. Hygromatik benutte een aparte tentoonstellingsoppervlakte in een seminarieruimte om nieuwigheden zoals bv. een stoomgenerator te presenteren.

In de namiddag van de conferentiedag werd de bezoekers een eersteklas programma met lezingen geboden: Vier sprekers uit Frankrijk, Turkije en Hongkong informeerden de deelnemers aan de conferentie over spaconcepten en ontwikkelingen van de wellnessbranche in het respectieve land.

Export Area Manager Marco Lutz, Lux Elements: “Alle lezingen waren zeer interessant. Zowel de geschiedenis van het Turks stoombad alsook de voorstelling van de spaconcepten in Frankrijk en China en niet te vergeten de bijdrage over het thema “East meets West” maakten indruk op onze gasten. De deelnemers uit China is de User Conference en de hele organisatie zelfs zo goed bevallen dat ze LUX ELEMENTS uitgenodigd hebben deel te nemen aan de recent opgerichte Chinese vakvereniging CHINA SPA ASSOCIATION.”

Meer informatie over de USER CONFERENCE en de sprekers evenals alle lezingen kunnen worden gedownload op http://www.user-conference.net/

Het trainingscenter van LUX ELEMENTS met zijn hoogwaardige tentoonstelling bood veel gelegenheid voor geanimeerde discussies.

Bij de aanmelding konden de deelnemers aan de USER CONFERENCE hun land met een vlaggetje markeren op een wereldkaart.

 

De zaakvoerder van LUX ELEMENTS Rolf Longrée probeert een cocktail uit de doseerautomaat van WDT - natuurlijk alcoholvrij!

 


Twee bezoeksters uit Bulgarije bewonderen de ijsruimte met technisch geproduceerde sneeuw.

 

Hygromatik stelde een volledig assortiment producten voor van de stoomgenerator tot en met de luchtbevochtiger.

Meer dan 100 internationale gasten van oost tot west reisden naar de derde USER CONFERENCE in Leverkusen.

powered by webEdition CMS