Wereldnoviteit TUB-PUMP: De eerste met de vloer gelijkgewerkte douchebak die zelf wegpompt [02.03.15]

Vanaf januari 2015 biedt Lux Elements in de productgroep voor met de vloer gelijkgewerkte douches het innovatieve product TUB-PUMP aan, in verschillende afmetingen. Dit zijn betegelbare douchebakken van hardschuimmateriaal met afgedichte afvoerpomp.

De afvoerpomp met een debiet van 20 l/min (bij 2 m hoogteverschil) wordt overal gebruikt waar het afvoerwater de afvoerleidingen niet met vrij verval kan bereiken. Dit kan het geval zijn op de zolderverdieping of in de kelder. Ook bij oude woningen kan deze techniek een nuttige oplossing zijn omdat het aanwezige leidingwerk vaak niet geschikt is voor moderne producten. Wanneer bijvoorbeeld een verouderde douchebak wordt vervangen door een met de vloer gelijkgewerkte douche, ligt het aansluitpunt naar de valpijp vaak enkele centimeters te hoog.

Vanaf januari 2015 biedt Lux Elements in de productgroep voor met de vloer gelijkgewerkte douches het innovatieve product 'Tub-Pump' aan, in verschillende afmetingen.

In een nieuw video tonen wij de manier van werken van TUB-PUMP en vatten technische details samen.

De nieuwe TUB PUMP-douchebakmodellen zijn verkrijgbaar in vierkante en rechthoekige formaten, met ingewerkt afschot. Tot de leveringsomvang behoren twee onderbouwelementen van verschillende hoogte die de montage vergemakkelijken. De totale opbouwhoogte van het 3-delige set bedraagt 125 mm.

powered by webEdition CMS