Geslaagde première: Nieuw Hydrothermal Spa Forum volgt User Conference op [04.11.10]

Ongeveer 100 internationale deelnemers uit meer dan 20 landen waren ingegaan op de uitnodiging voor het vervolgevenement van de in 2006 in het leven geroepen User Conference. Tot de gasten behoorden specialisten in de bouw van wellness-complexen, de exploitanten van de complexen en de toeleveranciers.

In zijn welkomstrede informeerde Rainer Rieger, zaakvoerder van WDT over het nieuw opgerichte Hydrothermal Spa Forum, dat vanaf nu de plaats van de User Conference inneemt. Op het internetadres www.hydrothermal-spa-forum.com krijgt de bezoeker informatie op hydrothermisch gebied in de vorm van FAQs (Frequently Asked Questions). De behandelde vakgebieden zijn "Bouwfysica", "Luchtbevochtiging", "Geur- en aromatechniek" en "Warmte- en koeltechniek". Een contactformulier biedt de mogelijkheid om bijkomende vragen in te dienen die dan op de website worden aangevuld.

Het doel van het nieuwe Hydrothermal Spa Forum en zijn online platform is – naast het beschikbaar stellen van deze informatie – een interactieve gedachtewisseling.
Op de conferentie was hiervoor veel gelegenheid. Tussen interessante voordrachten uit drie landen over de thema’s "Internationale spaplanning en trends" (Prof. Arch. h.c. Karl Landauer, GesmbH Atelier und Architekturbüro, Oostenrijk), "Thalassotherapie" (Jean-Luc Pleuvry, Thalazur, Frankrijk) en "Cruiseschepen en spa‘s" (Don Genders, Design for Leisure, GB) werden de pauzes benut voor geanimeerde gesprekken. 

Rolf Longrée, zaakvoerder van Lux Elements: "De firma WDT heeft met een zelf opgestelde tent een ideale ontmoetingsplaats gecreëerd voor een ontspannen gedachtewisseling. Het doel van de User Conference was van bij het begin het persoonlijke contact te bevorderen. Vandaag zien de organisatoren dat dit doel bereikt werd en willen ze nog een stap verder gaan: Wij hebben ingezien dat er op hydrothermisch gebied een grote behoefte aan technische informatie bestaat. Het nieuwe Hydrothermal Spa Forum zal de vragen over dit vakgebied beantwoorden en ter beschikking stellen van het volledige publiek."

Nieuw op de conferentie van dit jaar waren "rondetafelgesprekken" over de thema‘s "Nationale standaarden", "Ecospa", "Megatrends" en "Gezondheidsvoordelen door keramische infraroodstraling" die door een moderator geleid werden. De deelnemers konden vrij een thema kiezen en de discussieronde bijwonen. Na ongeveer een uur werden de resultaten aan alle deelnemers voorgesteld.

Rainer Rieger toonde zich na de bijeenkomst tevreden: "Het eerste Hydrothermal Spa Forum heeft mijn persoonlijke verwachtingen nog overtroffen. Ik denk dat wij – de organisatoren – de juiste mengeling van interessante voordrachten, interactieve workshops en maatschappelijk gebeuren gevonden hebben, zodat elke deelnemer voor zichzelf interessante en nuttige informatie uit het evenement kon halen. Ik verheug mij nu al op het volgende forum!"

Meer informatie en een fotogalerij

De firma's Lux Elements, WDT Werner Dosiertechnik, Innovag Snowsystems, HygroMatik SPA en Sommerhuber hebben op 12 oktober – een dag voor Interbad –  het eerste Hydrothermal Spa Forum georganiseerd.

.

Een zelf ingerichte pendeldienst bracht de internationale gasten van de luchthaven van Stuttgart met de bus naar Wertingen, waar het eerste Hydrothermal Spa Forum bij de firma WDT plaatsvond.

De voordrachten van prominente docenten (hier Prof. Arch. h.c. Karl Landauer, rechts) konden bij de deelnemers aan de conferentie op veel belangstelling rekenen.

powered by webEdition CMS