Wellnessbranche ontmoet elkaar op de Interbad bij het "Hydrothermal Spa Forum" in de Konz Fliesenhandel in Waiblingen, Duitsland [18.10.12]

Op 8 oktober 2012, de dag voorafgaand aan de Interbad, vond voor de zesde maal het Hydrothermal Spa Forum (voormalige "User Conference") plaats. Zoals in de voorgaande jaren hadden de firma’s Lux Elements, HygroMatik SPA, Innovag Snowsystems, WDT Werner Dosiertechnik en Sommerhuber internationale gasten uit de spa- en wellnessbranche uitgenodigd. "Special Guest" was de firma Semco uit Zwitserland. Meer dan 100 deelnemers uit meer dan 20 landen hadden de uitnodiging om naar de plaats van het evenement in Waiblingen te komen aangenomen.

Rolf Longrée, zaakvoerder van Lux Elements, was enthousiast over de zeer fraaie ambiance: "Een betere plaats voor het HTSF hadden wij niet kunnen vinden. De royale en nieuw opgezette tentoonstelling bood voldoende plaats en beschikt over een geïntegreerde restauratie. Dat is wereldwijd uniek! Met haar gastvriendelijkheid en haar engagement creëerden de medewerkers van de firma Konz daarbij een gezellige atmosfeer, zodat alle gasten zich van begin af aan goed voelden.

De ochtend van de bijeenkomst begon met theorie- en praktijk-workshops over het thema grenspunten bij het inrichten van wellness-installaties. Deze waren zodanig georganiseerd, dat door middel van een rotatiecyclus alle deelnemers iedere workshop konden bezoeken. Dit concept werd reeds vorig jaar toegepast en vond wederom zeer goede weerklank.

Het belangrijkste onderdeel bij de workshop van dit jaar was een douche-stoomcabine, waarin de bepalende componenten – vanaf de constructie via de techniek tot aan het oppervlak – van de gastheren resp. firma’s stamden. De ondernemingen konden op deze manier hun producten in combinatie met andere componenten aanschouwelijk tonen.

Dientengevolge werd weer eens te meer de synergiegedachte aanschouwelijk, welke door de oprichters van het Hydrothermal Spa Forum wordt vervolgd: het gemeenschappelijk ontwikkelen van oplossingen voor de spa- en wellness-sector.

In de middag hield de internationaal ervaren spa-adviseuze Dagmar Rizzato een referaat over het thema "Culturele verschillen in het spa-design". In haar lezing verklaarde ze onder andere hoe de factoren klimaat, cultuur en religie de constructie en inrichting van wellness-installaties in verschillende landen beïnvloeden. De lezing was zeer interessant voor alle gasten, die uit landen zoals Duitsland, Zwitserland, Rusland, Oekraïne, Denemarken, Zweden, China, Hongkong, Frankrijk, Italië, Portugal, Turkije en Litouwen waren aangekomen.

Na de lezing bleef voldoende tijd over voor discussies en persoonlijke gesprekken. Een groot gedeelte van de gasten maakte aansluitend gebruik van de gelegenheid, zich per shuttle naar een wijngaard te laten brengen. Aldaar is de dag bij een typisch regionaal avondeten in een aangename atmosfeer geëindigd.

 

Het Hydrothermal Spa Forum vond in dit jaar plaats in de tentoonstellingsruimten van de firma Konz Fliesenhandel GmbH, die dankzij haar kleine afstand naar de beurs in Stuttgart over een geschikte ligging beschikt.

Stefan Schöllhammer, personeelslid van de ondernemersfamilie Konz en Rolf Longrée, zaakvoerder van Lux Elements openen het Hydrothermal Spa Forum.

Zeer goede weerklank was er bij de praktijk-workshops in de voormiddag.

Christian Sommerhuber toont op een stoomcabine, hoe zich het Sommerhuber-keramiek in het totale concept integreert

De sterrenkok Vincenzo Paradiso (3e van links) verwende met zijn team de deelnemers in de middagpauze.

De spa-expert Dagmar Rizzato ontmoette bij haar lezing "Culturele verschillen in het spa-design" een internationaal, opmerkzaam publiek.

De traditioneel ontspannen uitwisseling bij het Hydrothermal Spa Forum heeft wederom de deelnemers uit de hele wereld geënthousiasmeerd.

powered by webEdition CMS