Bijeenkomst van de wellnesssector in Leverkusen: Hydrothermal Spa Forum met nog meer praktische workshops! [09.11.11]

Op 25 oktober, de dag voor de Aquanale in Keulen, ontvingen de bedrijven Lux Elements, WDT Werner Dosiertechnik, Innovag Snowsystems, Hygromatik SPA en Sommerhuber ongeveer 120 specialisten uit de wellnesssector op het Hydrothermal Spa Forum 2011.De gasten waren uit meer dan 20 landen naar het trainingscenter van Lux Elements in Leverkusen gereisd.

Het ligt de vijf organisatoren bijzonder na aan het hart om de conferentie - die oorspronkelijk in 2006 in het leven geroepen werd - elk jaar te optimaliseren naar de deelnemers toe. Zo werd dit jaar tegemoetgekomen aan de vraag naar meer workshops.

In de voormiddag van het evenement waren er vier verschillende theoretische en praktische workshops over de thema‘s "Stoombad met helende aarde" en "Belevenisdouche". Een rotatiecyclus van een half uur bood alle deelnemers de gelegenheid om elke workshop te bezoeken. De internationale gasten waren dankbaar dat ze niet hoefden te kiezen.

In de namiddag werden twee voordrachten van eersteklasdocenten aan de conferentiedeelnemers aangeboden.

Isabelle Charrier, oprichtster en redactrice van het magazine Emotion Spa in Frankrijk, hield een korte voordracht over de wellness-afdeling van de toekomst. Als jarenlange kenner van de sector is zij het best geïnformeerd over trends en nieuwigheden.

Het magazine Emotion Spa behoort vandaag tot de top 10 van de magazines van de wellnesssector. Zo waren de toehoorders niet weinig verbaasd over de luxueuze wellnesscomplexen die door Isabelle Charrier werden voorgesteld.

De Zweedse architect Per Öberg bracht aansluitend verslag uit over het belang van de logistiek bij de planning van een wellness-afdeling. De gast uit Scandinavië leidt sinds 1983 een internationaal bemand architectenbureau dat zich gespecialiseerd heeft in economische bouwmethodes. Aan de hand van een concreet hotelvoorbeeld uit Stockholm werd de planning en organisatie bij de inrichting van een wellness-afdeling aanschouwelijk toegelicht.

Tijdens de pauzes en aansluitend op de voordrachten was er steeds weer gelegenheid voor persoonlijke gedachtewisseling tussen de deelnemers. Eén van de belangrijkste doelen van deze jaarlijkse bijeenkomst is de interactieve gedachtewisseling tussen de landen.

Rolf Longrée, zaakvoerder van Lux Elements, was zeer tevreden met het evenement: "Terugblikkend kan men zeggen dat de conferentie van dit jaar tot nu toe de beste was van allemaal. Wij noteren elk jaar meer internationale bezoekers en zijn blij dat er jaar na jaar nieuwe gasten bijkomen. De jaarlijkse bijeenkomst op het Hydrothermal Spa Forum is een gevestigde waarde geworden bij de wellnessspecialisten en -exploitanten. Ook de talrijke workshops werden dit jaar bijzonder goed onthaald."

Op de website www.hydrothermal-spa-forum.com staat ook alle info met inbegrip van de voordrachten van de conferentie van dit jaar.

Het opleidingsterrein van Lux Elements was uitgebreid met twee verwarmde tenten waarin de praktische workshops plaatsvonden.

Zoals elk jaar mochten alle bezoekers een vlaggetje op de wereldkaart prikken in hun land van herkomst.

In het Café de LUXe bij Lux Elements bestond tijdens alle pauzes de gelegenheid voor een ontspannen gedachtewisseling. (midden: Isabelle Charrier en Rolf Longrée, zaakvoerder van Lux Elements)

Bij de praktische workshop over het thema "Belevenisdouche" – voorgesteld door Rainer Rieger, zaakvoerder van WDT Werner Dosiertechnik - werd het al eens nat.

Ook de aanvullende theoretische voordracht over technische componenten (gehouden door Axel Zadina, Hygromatik SPA (2e v.r.)) werd door de gasten met interesse gevolgd.

Er heerste ook een ontspannen sfeer bij de workshop van Christian Sommerhuber over het thema "Stoombad met helende aarde"

Rolf Longrée bedankt Per Öberg uit Zweden voor de aanschouwelijke voordracht over de bouw van een wellness-afdeling in een hotel in Stockholm. Voor de voordrachten in de namiddag had de nabijgelegen Kamer van Koophandel (IHK) haar ruimtes ter beschikking gesteld.

powered by webEdition CMS