Groot weerzien van de wellnessbranche tijdens het Hydrothermal Spa Forum [21.11.14]

Het is al bijna een traditie: op 20 oktober, de dag voor de start van Interbad, organiseerden de firma's LUX ELEMENTS, SOMMERHUBER Keramik Manufaktur, WDT Werner Dosiertechnik en Hygromatik voor de zevende keer het Hydrothermal Spa Forum (HTSF).

Bij dit event komen op regelmatige basis internationale, geïnviteerde specialisten uit de spa- en wellnesswereld bij elkaar. De eerste organisatie dateert reeds van 2006.

Dit jaar waren als 'Special Guests' van de organisatoren de firma's Unbescheiden en SnowBOX  van de partij. De plaats van het treffen waren de tentoonstellingsruimten van tegelhandel KONZ in Waiblingen die ook twee jaar geleden uitstekend dienst deden.

Na de begroeting 's morgens startten de populaire theoretische en praktische workshops over het actuele thema 'Hygiëne en veiligheid in de spa'. Het beproefde rotatieprincipe van de voorgaande jaren werd ook nu toegepast. Zo kregen alle gasten de mogelijkheid om aan elke van de in totaal zes workshops deel te nemen. Deze werden gegeven door alle organisatoren, evenals door de firma's die te gast waren.

Rolf Longrée, directeur van LUX ELEMENTS, prijst de geïnteresseerde en actieve medewerking van de internationale deelnemers: 'dankzij de vakkundige vragen en voorstellen vonden de workshops plaats op een erg hoog niveau. Wij verheugen ons erover dat het HTSF zelfs na meerdere jaren nog steeds nieuwe impulsen kan geven en de geconcentreerde aandacht van de bezoekers geniet.'

Aansluitend hield ing. Peter Jeitler van het Oostenrijkse Saunaforum een lezing over de planning van stoombaden volgens Oostenrijkse normen. Het bijzondere daaraan: Oostenrijk is tot nu toe het enige land waarin normen voor spa's bestaan.

Tussen de workshops en lezingen in boden de pauzes telkens weer gelegenheid tot persoonlijke uitwisselingen. Erg in trek was ook de in kunstsneeuw opgetrokken sektbar buiten. De sneeuw werd aangemaakt en ter beschikking gesteld door de firma Snowbox.

In de namiddag kon iedereen zich nog een keer achteroverleunen: De Engelse design-specialist Jean-Paul Blisset beschreef tijdens de tweede lezing van de dag de bijzondere uitdagingen van de internationale markt.

De deelnemers waren zoals steeds bijzonder tevreden. Ook de organisatie door de firma KONZ werd meermaals geprezen. Bernd Richter, marketing leider LUX ELEMENTS: 'Konz heeft wederom alles perfect georganiseerd. De ruimtes waren voorbereid, het vers bereide middagmaal was voortreffelijk en ook de persoonlijke begeleiding door de medewerkers van de onderneming kon niet beter zijn.'

Wie na het evenement nog verder over het vak wilde praten of zich eenvoudigweg wilde vermaken had de mogelijkheid de avond af te sluiten met een gezamenlijk diner met streekgerechten. En dat deden de meesten ook.

no-img
no-img
De bezoekers konden op een wereldkaart hun eigen land markeren met een vlaggetje.

no-img

Rolf Longrée, bedrijfsleider LUX ELEMENTS (rechts), en Alexander Eller, bedrijfsleider Konz (links), begroeten de gasten en leggen het principe van de roterende workshops uit, waarbij de deelnemers in groepen worden onderverdeeld.

no-img

Elke workshop-groep volgt een ander symbool.

no-img

Oliver Hasenfuhs (2e van rechts) legt in de workshop van SnowBOX uit aan welke vereisten een sneeuwcabine moet beantwoorden.

no-img

De sektbar buiten was volledig vervaardigd uit kunstsneeuw van de firma SnowBOX. Zo bleef de sekt goed gekoeld.

no-img

De gastfirma Unbescheiden GmbH nam eveneens deel aan de workshops.Hoofd van de verkoopafdeling Heinrich Unbescheiden (3e van links) gaf aan de hand van het voorbeeld van een massagebad uitleg over de hygiëne bij hydrotherapie.

no-img

Christian Sommerhuber (rechts) stelt in de workshop van de firma Sommerhuber een nieuwe ovale massagetafel voor. Deze is bijzonder hygiënisch omdat de vormkeramiek van de firma Sommerhuber zonder voegen wordt uitgebracht.

no-img

Bedrijfsleider Rainer Rieger (rechts) geeft de workshop van WDT. Hier ging het over hygiëne en veiligheid bij het automatische voetbad-systeem.

no-img

's Middags werden alle gasten en organisatoren door de koks van KONZ verwend.

no-img

's Namiddags hield Jean-Paul Blisset (CEO bij MELT) een lezing over de bijzondere uitdagingen van de internationale markt.

powered by webEdition CMS